Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ιστορία μιας φώκιας, η εκδοχή του Κώστα Ντούφα

Μια φορά,σε μια οικογένεια, υπήρχε ένα κορίτσι, το οποίο αγαπούσε πολύ τα ζώα, κυρίως όμως τις φώκιες, που είχε μια τέτοια. Όμως, εξαιτίας του γεγονότος ότι η φώκια αυτή δεν μπορούσε να ζήσει στο περιβάλλον και  στις συνθήκες της οικογένειας, έφυγε αναζητώντας την πραγματική οικογένειά της.
Αρχικά ο πατέρας του κοριτσιού, όταν αυτό ήταν ακόμη τεσσάρων χρόνων, σε κάποια απ' τα γενέθλιά της, της έκανε δώρο μια φώκια, αφού ζούσαν στο Βόρειο Πόλο. Το μικρό αυτό κορίτσι ήθελε πάντα μια φώκια, αφού τις αγαπούσε πολύ. Πίστευε ότι ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να της κάνει.
Τα πρώτα χρόνια η φώκια με τη νέα της οικογένεια περνούσε πολύ καλά. Το κορίτσι κυρίως ασχολούνταν πιο πολύ με αυτή και περνούσαν μαζί πολλές ώρες παιχνιδιού. Ξαφνικά, όμως, μια χρονιά τα οικονομικά της οικογένειας στένεψαν. Γι' αυτό το λόγο ο πατέρας της οικογένειας δούλευε συνεχώς για να συντηρήσει την οικογένειά του κι έτσι δεν έμενε τροφή για τη φώκια. Παράλληλα, το κορίτσι δεν είχε πια την όρεξη να ασχοληθεί μαζί της. Ήταν ολοφάνερο ότι η φώκια δεν μπορούσε άλλο, κι ήθελε να γυρίσει στην παλιά της οικογένεια. Έτσι, όπως είπαμε και στην αρχή, η φώκια έφυγε.